De laatste volledige dag kamp was dan echt aangebroken… Door het late slapen van gisteren kon vandaag iedereen lekker uitslapen! Dit kon de leiding ook even goed gebruiken. Het was een snelle ochtend want nog voor dat de welpen uit bed waren was H. Appy al aan de deur. Ze was zo enthousiast dat ze al een feest dag gekozen en zelfs alles al had versierd!

Toen iedereen snel aangekleed aan tafel ging zitten zagen ze dat het pasen was! Er lagen placemats met kuikens, verschillende eierdopjes (konijntjes of kuikens) en losse kuikentjes. Terwijl er lekkere broodjes gegeten werden, werden ook de placemats ingekleurd zoals je maar wilde. Natuurlijk was het toen tijd om lekker buiten te spelen.

In plaats van eieren beschilderen werd er vandaag door middel van eieren geschilderd. En dit was niet zomaar iets. Iedereen kreeg een ei gevuld met verf en mocht deze zo hard mogelijk tegen een groot wit doek aangooien. Het is hele abstracte kunst geworden! Zo zit er van iedere welp iets op het doek!

Na een heerlijke lunch verzorgd door Rikki (het waren vandaag wentelteefjes!) en een uurtje op bed te hebben gelegen gingen de welpen een spel in het bos doen. Net als konijntjes moesten ze ongezien het bospad zien te bereiken. Er werd veel gekropen en gerent.

Eenmaal op het clubhuis kwam H. Appy ineens samen met burgemeester Zondervreugd aanzetten! De stemmen die de welpen gister hadden gevonden waren ondertussen allemaal geteld en de uitslag was bekend. De burgemeester zei dat hij had gezegd dat hij door de welpen was gaan inzien dat feesten wel leuk kan zijn maar dat tot zijn grote spijt er toch tegen de feestdagen was gestemd… Zowel de welpen als de leiding kon dit niet geloven, was alles dan voor niets geweest?

Niemand was het eens met wat de burgemeester zei. Na een paar minuten kwam er ineens een politie agent aanzetten die voor de burgemeester kwam! Hij werd ter plekke gearresteerd wegens het vervalsen van de uitslag… Iedereen keek met open mond toe hoe Burgemeester Zondervreugd werd afgevoerd.

H.Appy was zo ongelofelijk blij maar er moest wel een nieuwe burgemeester komen. De welpen wilde allemaal dat H. Appy zelf de rol van burgemeester nam, maar helaas kon dat niet. Gelukkig kende zij wel iemand die perfect de nieuwe burgemeester kon zijn! Ze ging hem snel halen en stelde hem voor als Mr Goedewil. Hij vond het een grote eer om als burgemeester te worden uit geroepen en stelde iedereen gerust dat er nu wel feestjes gevierd mochten worden!

Hij was zelf een enorm feestbeest en zou ze het liefst elke dag vieren. Hij was zo trots op de welpen dat door hen nu een slechte man achter de tralies kwam te zitten dat hij met de leiding de perfecte manier had gevonden om dit te vieren. Er zou een grote barbeque georganiseerd worden en een bonte avond zijn!

Iedereen is deze laatste avond met een volle buik en in feest stemming naar bed gegaan.

Comments are closed.