Van Duivenvoordelaan 560, 2241 TH Wassenaar.

Dag 5

Dag 5

Woensdag 17 juli 2019

Opstaan en dan bijna gelijk de zwemkleding aan! Vandaag was het zwem dag of beter gezegd meertjesdag. We begonnen zoals elke andere ochtend tandenpoetsen, opfrissen en een broodje, waar er ook weer keuze was uit de verschillende hartige en zoete broodjes. Ook was het weer tijd voor het opgeven wat je in je lunchpakket wou. Tijdens het ontbijt werd als voorbereiding op de meertjes dag iedereen natgespoten met een waterpistool.

Na het ontbijt was het gelijk tijd voor vertrek naar het Valkenburgs Meer. Eerst moesten de esta’s liggen in hun slaapzak en werd er gedaan alsof het rusttijd was en dat het nat spuiten tijdens de lunch de hele zwem dag verving. Een paar minuutjes liep de leiding al zingend de slaapzaal binnen ‘’Het is meertjes dag’’ zongen zij. Iedereen stond heel enthousiast en blij op, sommigen schreeuwden zelf ‘’Ik wist het al”. Nadat iedereen zijn zwem tas had ingepakt en klaarstond vertrokken we met ballen en zelf het klein opgeblazen zwembadje in de hand.

Het was twee en een halve kilometer lopen, niet zo lang dus, andere vonden het op de terugweg twee keer zo leuk en daarom ook nog is twee keer zo snel. Op de heen weg liepen wij vlot maar vooral zingend door wassenaar. Op het meertje aangekomen was het direct kleren uit, zonnebrand op en het meertje in. Het meertje was best groot en ondiep, hierdoor was het makkelijk om een oogje in het zeil te houden. Na anderhalf uur werd er gefloten. Tijd voor de lunch iedereen had al heel snel alle drie broodjes op er werd nog langs de kant gespeeld en daarna ging iedereen weer het water in. Hier werd intussen ook een gigantisch zwembad bestaande uit 3 zwembaden gebouwd.

Het was tijd voor de snack een appel en een Taxi voor de dorst. Hier werden nog meer opblaasbare activiteiten tevoorschijn gehaald, deze waren al snel handmatig op geblazen, zelf de grote band in de vorm van een flamingo. De esta’s rende snel weer het water in om deze te gebruiken. Na nog een ronde zwemmen was het tijd voor een ijsje maar ook weer tijd om terug naar het clubhuis te gaan.

Aangekomen bij het clubhuis gingen de natte kleren gelijk uit de tas en werd er de snoep van Roos uitgedeeld. Er werd zoals gewoonlijk weer even vrij gespeeld en dan was het weer tijd voor het avondeten, patat met frikandel voor de meeste. Waarbij de ketchup niet alleen bleef als saus voor de patat, maar ook als versiering van het terrein en  Chil, de bezoekende begeleider. Hierbij werd als einde van dit ketchup gevecht Margot ook nog even het water in gehangen.

Na het avondeten mochten de esta’s weer vrij spelen hierbij werd voor het eerst gebruik gemaakt van de parcours over het water. Bij de eerste drie esta’s ging het goed totdat Bauke er alleen over parcours wou via het onderste touw. Hij viel bijna in het meertje onder hem maar wist al snel zichzelf vast te grijpen aan het bovenste touw met behulp van de leiding. En dan was het de beur van Eva. In het begin ging het prima tot zij in het midden van de kreek op het touw stond. Zij wiebelde heel veel maar wist toch droog aan de overkant te komen. Na Eva was het de buurt van Bastiaan, hij was ook gelijk de eerste die in het water viel. In het midden ging het door de spanning en een beetje gewiebel door de esta’s aan de zijlijn was hij de eerste die in het water viel, hij wist wel zijn weg naar de kant te vinden in het ondiepe water.

Daarna volgde Mysa zij viel als tweede door veel gewiebel van de esta’s in het water. Nadat de leiding aan de zijlijn haar bevrijde uit de modder ging zij uit het water waar zij gelijk bijna alle esta’s die haar weg wiebelde van het touw met haar mee sleurde in het water. Na het water gedoe was het tijd om te gaan liggen, maar dan eerst nog even tanden poetsen en de slaappyjama’s aan. Er werd voor het slapen gaan natuurlijk nog even geluisterd naar het luisterboek van Carry Slee.

Wistjedattjes:

Wist u dat…

  • Roos en Margot goede masseuses zijn en ook nog alle leiding hebben ingesmeerd met zonnebrand crème
  • Lian, Pim, Maverick, Bastiaan en Zeger een gigantisch zwembad bestaande uit twee kleine zwembaden en één warm bad hebben gemaakt aan de zijkant van het meer.
  • Dat er sommige kinderen, ondanks het goed insmeren door de leiding, toch zijn verbrand.
  • Een opblaas zwembadje ook gebruikt kan worden als opblaasboot. Esta approved.
  • Er vandaag een hangmat op de grond ligt omdat het touw is geknapt.
  • De kinderen voorafgaand aan het nachtspel, het wel heel erg spannend vonden.
  • Er dit jaar tijdens het nachtspel opvallend weinig kinderen met Sona mee hebben gelopen en bijna iedereen zich dus in zijn eentje in het donker tussen de Ninja’s durfden te wagen.
  • Bauke vindt dat de Ninja’s kneiter hard kunnen rennen.