Van Duivenvoordelaan 560, 2241 TH Wassenaar.

Dag 4

Dag 4

Dinsdag 16 Juli

OCHTENDGYMASTIEK!!! Met het slaapzand nog in de ogen, werd iedereen z’n slaapzak uit getrommeld. Schoenen aan en in de pyjama naar buiten. En vlug een beetje want vandaag zou een sportieve dag gaan worden en daar hoort een beetje tempo bij.

Alleen ging deze ochtendgymnastiek niet zoals gepland. De Ninja’s waren namelijk tijdens dat de Esta’s buiten bezig waren met rekken, strekken en rennen de slaapzaak binnen geslopen en hadden alle knuffels gestolen. Zodra ze daarmee klaar waren rende ze naar buiten, met de knuffels in de armen zo langs alle rekkende en strekkende esta’s. Gillend rende ze allemaal achter de Ninja’s aan, maar helaas waren deze te snel en ontkwamen.

Dat de knuffels gestolen waren was te merken aan de kinderen tijdens het eerste spel van het ochtend programma. Hier en daar een paar lange gezichtjes, maar gelukkig was er één goede Ninja die alle knuffels terug bracht tijdens het middagdutje dus kon iedereen gelukkig rustig slapen. Na het middagdutje was het tijd voor een tropische snack, een stukje watermeloen getrakteerd door Pim. Dat werd opgevolgd door het schrijven van de brieven naar familie en vrienden.

Het tweede deel van het ochtendprogramma, werd de kunst van het origami beoefend: ninjawerpsterren vouwen. Dit klonk makkelijker dan gedaan. Manus had zich hier een beetje in verkeken. Maar gelukkig na veel uitleggen, voordoen en oefenen kon iedereen zijn eigen ninjaster vouwen. Sommige hebben er zelfs meerdere gemaakt.

Zodra de werpster af was, werd je door Manus naar de donkere kamer gestuurd. De donkere kamer had een hindernisparcours binnen. Knipperende lampen en enge geluiden maakte alles er niet makkelijker op en soms werd je ook nog eens nat gespoten vanuit het niets! Dit moesten de esta’s doen van Manus zodat zij, net zoals de Ninja’s, goed geconcentreerd konden blijven in een donkere, rumoerige en gevaarlijke situatie. Gelukkig heeft iedereen het dan ook gehaald. Na de donkere kamer was het tijd voor de lunch waar wij wentelteefjes en wat hartige en zoete broodjes hebben gegeten.

Verder hebben de esta’s weer vrij mogen spelen, waaronder voetbal en tennis tegen de leiding. Er is ook een hindernis baan over het water gemaakt voor een avontuurlijke oversteek. Hierna volgde het avondeten waar wij aardappelen, broccoli, wortelen en gekruide oven kip aten met als toetje een minion ijsje te danken aan Kate.

Na het avondeten mochten de esta’s nog even vrij spelen, de trampoline was natuurlijke de favoriet. Daarna was het opfrissen, tanden poetsen en naar bed. Maar dan nog eerst even het luister boek en de neppe oksel scheetjes van Noah.

Wistjedattjes:

Wist u dat…

 • Kate verliefd is op der vader
 • Sambua meerdere malen de onderkant van de trampoline heeft mogen bereiken
 • Slava alle botjes van de kippenpootjes aan honden wou voeren, jammer genoeg mocht dit niet van de leiding
 • Dominique juist boos was toen haar knuffel terug gebracht werd door de goede ninja, omdat zij het op een fatsoenlijke manier terug wou
 • Bastiaan ondanks alle verleidingen van de hele groep toch zijn zwijgtotem heeft mogen behalen
 • Mysa, onze nieuwste leider, ondertussen een 360o gedraaide hoofdtrap kan maken, maar nu alleen nog op de trampoline.
 • De leiding vanmiddag al naar de McDonald’s is geweest voor het uploaden van de foto’s en dat zij vanavond terug gaan voor het uploaden van de dag tekst
 • Onze kookstaf in de Jumbo werd gezien en aangesproken als personeel dit allemaal te danken aan het stralende gele kampshirt
 • Lucy een hele operatie voerde op haar al uitgegeten kippenpoot met mes en vork en ook de delen benoemde
 • Jesper die operatie helemaal afrondde tot er alleen maar het botje over was zonder uiteinden, maar dan zonder mes en vork
 • Er nog geen enkele heimweepil is uitgedeeld