Van Duivenvoordelaan 560, 2241 TH Wassenaar.

Dag 2

Dag 2

Zondag 14 juli 2019

Al vroeg stonden de eerste Esta’s te popelen om te beginnen met de dag. Dit vond, de nog slapende leiding, iets minder leuk dan de kinderen. Dus werd iedereen razendsnel weer naar bed gestuurd, waar de Esta’s zouden blijven totdat het ook echt eindelijk acht uur zou zijn.

Het ontbijt was nog maar net achter de kiezen, of Manus stond weer voor hun neus. Hij stond op het punt om te vertellen over de kwaadaardige ninja’s, toen deze ninja’s plotseling in levende lijve uit hun schuilplaats sprongen, en met een enorm kabaal en chaos, de zaal weer uit sprintte. De Esta’s schrokken zich natuurlijk rot, net zoals Manus, dus zich snel verscholen had toen hij de ninja’s zag. Manus vertelde de Esta’s dan ook dat hij niet de aller moedigste was, en dat hij daarom de hulp van de kinderen nodig had.

Toen de rust weer was terug gekeerd, kon Manus gelukkig weer verder gaan met zijn verhaal. De Esta’s hadden nu met eigen ogen de ninja’s gezien, vertelde Manus, en dus was het erg belangrijk dat iedereen zich zelf zou moeten kunnen verdedigen tegen deze gevaarlijke vijand. Daarom werd door elk groepje een heuze spykit gemaakt. Deze bestond uit een dik boek waar ze geheime dingen in konden verstoppen, vermommingen en een spionnenboekje. Hier werd met geheimschrift in geschreven, of met onzichtbare inkt een boodschap in verwerkt. Manus was erg tevreden over het werk van de Esta’s.

Na het middagdutje zijn de esta’s verder gegaan met de knutselstukken, de esta’s hebben zowel een ninja stressbal als een ninja poppetje gemaakt. Voor deze knutselstukken hebben de esta’s creatieve materialen gebruikt, zo mochten ze gebruik maken van ballonnen, bloem en pingpongballen! Deze zijn erg goed gelukt.  

Nadat we creatief bezig waren, was het tijd om even uit te razen. Gelukkig zijn er genoeg attributen aanwezig bij het clubhuis waar de esta’s zich mee kunnen vermaken. Een van deze dingen, is een grote trampoline, hier kan wel door 6 kinderen op gesprongen worden! Ook is er een hindernisparcours die flink in gebruik wordt genomen. Daarnaast zijn de schommel en de skelters die aanwezig zijn populair.

Na veel gespeeld te hebben was het tijd om lekker te gaan eten. Er was een lekkere pasta met rode saus gemaakt, deze viel dan ook erg in de smaak bij alle esta’s. Er was ook een heus dessert! Dit was een spoetnik, voor de mensen die dit niet kennen, dit is een bolletje vanille ijs met cola. Klinkt als een rare combinatie, maar is echt een aanrader.

Na het avondeten mocht er nog even vrij gespeeld worden voor het slapen gaan. Hierna was het tijd om de tanden te gaan poetsen en lekker naar bed te gaan. De esta’s lagen lekker op bed, te luisteren naar het luisterboek ‘Juffrouw Braaksel’ toen Manus opeens binnen kwam. Om de kinderen te laten denken als echte ninja’s, is het belangrijk om te kunnen mediteren. Ninja’s kunnen namelijk heel erg stil zijn en doen ook aan mediteren.

Wistjedattjes

Wist u dat….

  • Het eigenlijk al te laat is voor wistjedattjes.
  • De leiding erg verbaast is dat de trampoline nog heel is. Dit na 18 man tegelijk aan het springen waren.
  • Er stiekem 6 verschillende groentes door de pastasaus zijn verwerkt.
  • De eerste bril al gesneuveld is. Gelukkig gaan we morgen naar de opticien.
  • De slaapkamer eindelijk verduisterd is, doormiddel van 18 vuilniszakken en een hele rol ducktape.
  • U morgen meer foto’s ontvangt.

Slaap lekker en groetjes van de Estaleiding