Dag 7 vri 10-7-20

Vannacht hadden de esta’s het avondspel en iedereen keek er naar uit! De kapitein kwam gisteravond de slaapzaal binnen met de boodschap dat Slechte Rick het laatste stukje kaart heeft gestolen. Om het laatste stuk terug te krijgen moesten we de juwelen stelen van de slechte piraten in het park. Met deze juwelen konden de esta’s de kaart terugkopen van de Slechte Rick.

Vanochtend kwam na het ontbijt de kapitein even langs. Hij wilde dus weten of de missie was voldaan, het laatste stukje kaart terug pakken. De esta’s plakten met toezicht van de kapitein de geschuurde kaart tot een geheel.

Nadat de kaart compleet was gingen de kapitein en de esta’s op zoek naar het schat. De stippen op de kaart leidde ons uiteindelijk naar een parkeerplaats. In de bosjes stonden de 2 schatkisten verstopt.

Een met goud, voor de kapitein en een met snoep voor de esta’s die zulke dappere en behulpzame piraten zijn geweest. Deze afgelopen week hebben de esta’s de kapitein en zijn onderdanen geholpen om het schat terug te vinden.

Toen we terug waren met het schat hadden we wentelteefjes voor de lunch. Met dank aan de drie rondes van de kookstaf zat iedereen lekker vol! Aan het einde van de avond begon de barbeque.

We aten van hamburgers, stokbrood en groenten naar speklapjes en saucijzen. Smullen dus! Nadat iedereen genoeg gegeten had gingen we over tot de bonte avond. Met de vele gevarieerde acts was het een leuke bonte avond en een goed einde van dit kamp.

Wist u dat:

  • De Slechte Rick de schatkaart vergat op het clubhuis dus moest de leiding het stiekem aan hem geven
  • De kinderboerderij om de hoek vandaag wel open was dus wij er een bezoek aan brachten
  • Het bestuur zeer enthousiast was met de 6 rollen Tork terwijl we er maar 2 hebben gebruikt
  • De leiding vanavond 2 uur moest wachten voor de foto´s uploaden vanwege de slechte wifi
  • De leiding vanavond de site wat later normaal bewerkte omdat het bonte avond was