Dag 3 maa 6-7-20

Weer een goeie morgen op het eiland Adolphius. Sammie de Schurk vertelt dat er een drenkeling op het eiland rondzwerft. Deze drenkeling heeft misschien nog wel een stukje van de kaart. Alleen zou de drenkeling niet makkelijk te vinden zijn en dus heeft Sammie de Schurk samen met de esta’s getraind. Zo waren ze beter voorbereid.
En ja hoor, daar kwamen ze hem op het spoor. Maar het stukje van de kaart zomaar afgeven, dat ging natuurlijk niet. Na twee legendarische potjes vlaggenroof was bepaald welk team het stukje kaart in ontvangst mocht nemen. Veel te zien was er alleen nog niet, want het was maar een klein stukje van een veel grotere kaart.

Ondanks de intensieve training van Sammie en de strijd om de vlaggen te roven, waren de kinderen enorm druk tijdens het avondeten. En dus zijn de drukste kinderen nog maar even naar buiten gegaan met Tabaqui en Sambua om nog even lekker te rennen en te stoeien.

Na het grote spetter-douch-festijn, was het tijd om moe maar voldaan naar bed te gaan. In plaats van vanavond de kapitein te helpen roeien, werd er extra lang geluisterd naar het luisterboek. Dat later werd ingewisseld met luid gesnurk.

Wist u dat…

  • David geen één keer af is getikt tijdens vlaggenroof én een keer de vlag heeft geroofd.
  • Bastiaan zeer onder de indruk was van Mysa haar vlechtkunsten.
  • Mijke op 5 meter afstand toch raak kon boogschieten.
  • De kookstaf werd gebruikt als klimtoestel (zie foto’s).
  • Gijs de boot had gemist en hier achter kwam tijdens het slaapwandelrondje door de slaapzaal.