Dag 6 don 9-7-20

Vanmorgen een wat langzame opstart van de dag, wat langer geslapen dan de voorgaande dagen aangezien er veel erg moe waren, vooral de overvliegers die iets wat weinig slaap hadden gehad de nacht ervoor. Na het ontbijt hebben we weer het gebruikelijke corvee rondje gedaan. Iedereen heeft iedere dag een andere taak. We wisselen elke dag tussen vegen van de zalen, helpen met het snijden van de groentes, de afwas van het ontbijt en het schoonmaken van de tafels en de wasbakken. Nadat de klusjes waren geklaard hadden de kinderen even wat tijd voor zichzelf. Sommige gingen ondanks de regen toch naar buiten, anderen hebben gelezen of zitten knutselen, ook maken veel kinderen armbandjes met het touw dat Zoë heeft meegenomen.

Maar opeens komt Ruige Robin de piraat aangelopen en begint in het wilde weg te scheppen. Hij heeft Slecht Rik afgeluisterd en heeft gehoord dat er ergens een touwtje uit de grond moet steken. Uiteindelijk vinden we het touwtje en trekt Gijs net zolang totdat het niet meer lukt, Ruige Robin begint weer te graven er komt een fles naar boven. Het tweede stukje van de schatkaart zit erin we hebben het meteen aan elkaar geplakt. We kunnen er alleen nog vrij weinig mee want we missen nog steeds stukken van de schatkaart. De twee stukken hebben we wel alvast aan elkaar geplakt. Ruige Robin vertelt ons dat we goed bezig zijn en gaat weer weg.

De kinderen hebben daarna met z’n allen flessenvoetbal gespeeld. Toen was het tijd voor de lunch. Omdat er vanavond een spannend programma is, hebben alle kinderen vanmiddag goed uitgerust op hun matje met een luisterboek. Na het rustuurtje was het tijd om alle kaarten te lezen, de kinderen hebben hiervan genoten. Vanavond stond er een heerlijke pasta met rode saus op het menu. Nu liggen ze lekker op hun matje te slapen en gaan we ze straks wakker maken voor een spannend nachtspel!

wist u dat…

  • Finn het nog steeds niet begrijpt dat hij de zwijg totem heeft gehaald
  • Sambua niet 32 jaar oud is omdat hij Aldi slippers heeft
  • een auto pas echt laag is als Dominique en Gijs bij de grond kunnen als ze erin zitten en dat dit bij de auto van Mang het geval is
  • Bart een goede kaaklijl heeft gesminkt naast Lucy’s neus
  • Mysa zo’n mooie vlecht had gemaakt dat Eva die het liefst haar hele leven zou willen dragen?
  • Maverick tijdens het roeien onze eerste man over boord was
  • Bauke een echte ster was bij het flessenvoetbal
  • u met al uw problemen terecht kan bij Margot en Bart en zij zichzelf de psychologen van het kamp noemen
  • Roos niet op de foto wilde dit kamp en dit toch gelukt is, zie de fotomap